Scouting staat uitdaging. Onze leden zoeken zelf ook naar uitdaging en houden ervan om hun leiding uit te dagen. Een groepje enthousiaste scouts (11 tot 15 jaar) en explorers (15-19 jaar) hebben een tocht met overnachting georganiseerd voor hun mede scouts en leiding. Hierbij een verslag van Lynn. Zij is scout en mede organisator:

 

Datum: 30-11 tot 01-12, 20:00 tot 13:00

Georganiseerd door Nienke, Romy, Roy, Rick, Dylan, Lynn (Jori, Sietske) (scouts en Explorers)

Slachtoffers: Lange Thijs, Mariska, Bas, Thomas, Eloïse, Maik, Quinn, Jori, Sietske, Jort (leiding en Scouts)

 

Na maanden voorbereiden was het eindelijk zover: de tocht. Nienke had alles uitgewerkt en we waren een aantal keer bij elkaar gekomen om alles door te nemen. We begonnen met een smokkelspel met de welpen, die daarvoor al een opkomst hadden gehad. Dit was een groot succes en rond 21:15 gingen de welpen en Romy (die jammer genoeg niet langer meekon) naar huis en stapten Rick en Lynn op de fiets naar Stuivezand 1 (bij Sonneveld). Daar werden de slachtoffers gedropt en begon de tocht. Na 2 potjes tikkertje en een verhaaltje over kaboutertjes was Thomas al moe, en toen moest de tocht nog beginnen. De slachtoffers liepen richting de brug bij de Randoet waar de organisatoren en Rachel die op het laatste moment had besloten om toch mee te gaan, ze stonden op te wachten. Op naar het volgende spel: zaklopen! Niemand raakte gewond ,jammer genoeg, en daarna liepen de slachtoffers door naar de volgende post in Den Hout. Jori had last van zijn voeten gekregen dus zat hij bij Lynn achterop tot aan de volgende post bij Het Houtse Meer. Hij had een zak pepernoten mee en dat maakte alles weer goed. Er werd besloten dat de tocht ingekort werd vanwege het van de grond schraap dingetje en om 01:30 kwamen de slachtoffers aan bij Rick en Quinn hun huis. De organisatoren en een lekker vuurtje waren daar al op hun aan het wachten en na de afsluiting gingen Thijs en Rachel naar huis en de mensen die wilde naar een van de tenten. Rond 03:30 was iedereen zo ongeveer wel naar bedje toe. De volgende ochtend was Rick al erg vroeg uit de veren. Hij zat om 06:00 al noedels te eten. De meesten waren er rond 08:00-08:30 wel uit en toen begonnen we met ontbijten. We hadden pannenkoeken en brood. Toen iedereen (behalve Bas) er uit was om 10:00 hebben we nog even gezellig gekletst en verder ontbeten. We hadden ook een mooie ontbijt tafel waar veel op pasten. Toen was het tijd om op te ruimen. Tijdens het opruimen kwam Bas ook uit zijn bed. Om 13:00 stonden een aantal ouders voor de deur en was het feest afgelopen. We gingen nog wel even dingen opbergen en tenten uithangen op het honk maar daarna ging iedereen moe maar blij naar huis. Het was heel leuk om te organiseren en een keer de tocht uit een andere positie mee te maken. We willen dit zeker vaker doen! Heel erg bedankt aan iedereen die erbij was!

 

Wij zijn trots op deze enthousiaste leden en wij hopen dat zij nog lang bij scouting blijven en ooit ook leiding worden.

Druk op de foto om meer foto’s te bekijken