Scouts zijn bikkels

Koude dagen, koude nachten en somber weer. Iets wat de meeste kampeerder zou afschrikken, maar niet de scouts van scoutinggroep D’n Hartel. Zij trokken er op zaterdag 30 november in alle vroegte op uit om deze uitdaging uit te gaan en een nacht te survivallen op een nog onbekende locatie.

Met volgeladen tassen kwamen ze aan op het honk waar ze zelf moesten kiezen welke spullen ze mee moesten nemen. Zeiltjes, touwen, bijlen, zagen, lucifers en kookgerei werden in de overvolle rugzakken gepropt om vervolgens te vertrekken naar de dropzone.

Aangekomen in een klein dorpje werden de scouts op een verlaten weggetje achtergelaten met niets meer dan een kaartje en wat vage instructies. Geen probleem natuurlijk! Het avondeten werd tijdens de route verzameld en de rest van de route leidde de scouts tot de Griendwerkershut vlakbij de Biesbos. 

Een primitieve kampeerplaats met een grondwaterpomp een klein hutje waar vroeger de griendwerkers overnachtte. Maar de scouts waren ingesteld op het overnachten in hun zelfgemaakte tenten en deze nacht werd de locatie gebruikt om het kamp op te zetten. Dat betekent zorgen voor eten, drinken, warmte en een onderdak.

Enthousiast werden onderkomens gemaakt van simpele zeiltjes, een vuur gemaakt voor de warmte en om in te koken en natuurlijk werd het avondeten klaargemaakt om de knorrende magen te stillen. Na een gezellig avondje opwarmen bij het kampvuur verdwenen de scouts hun slaapzakken in, om een koude nacht te doorstaan.

Vanuit hun warme slaapzakken moest zondagochtend toch de koude kamplocatie worden opgeruimd. Na een snel bakje thee en een paar net ontdooide boterhammen werd alles netjes afgebroken en opgeruimd om weer te vertrekken richting het honk en uiteindelijk naar huis om bij te komen van dit koude avontuur.

Mocht je nu denken dat je net zo’n bikkel bent als onze scouts en graag eens willen kijken of scouting ook iets voor jou is, kom dan gerust een kijken. Iedere zaterdag is er iets te doen dus kom gezellig langs! Voor meer informatie kijk op www.scoutingdnhartel.nl