Scouting & Dn Hartel

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Doelstelling

De vereniging Scouting Nederland stelt zich het volgende ten doel:
“De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het Spel van Scouting in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.”

Missie

“Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.”
Wil je meer weten over scouting? Klik dan op het logo van Scouting Nederland.

 


Over D’n Hartel

Scoutinggroep D’n hartel is opgericht in 1988. Vanaf begin af aan is het een scoutinggroep voor Jongens en meisjes. Op dit moment houden de  welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar) explorers (15-19) en stam (21+)  wekelijks hun opkomsten in en om het clubgebouw aan de Bergen 47 te Terheijden.
Iedere speltak heeft zijn eigen leiding. Deze is verantwoordelijk voor alles wat hoort bij de speltak. Denk aan de opkomsten, kampen enzovoort.
De scoutinggroep heeft ook een actief bestuur. Deze is verantwoordelijk voor het gebouw, financiën en het begeleiden van de leidingteams.
Scoutinggroep D’n Hartel vindt het belangrijk dat ieder kind zijn eigen plekje heeft in de groep. Wij dragen de missie en visie van Scouting Nederland uit. Maar bij ons staat bovenaan dat de kinderen plezier moeten hebben in het scoutingspel.
Ook zijn we maatschappelijk actief. Zo helpen wij tijdens de dodenherdenking en andere evenementen in en om Terheijden. Er staat immers in de belofte: “ik probeer iedereen te helpen waar ik kan.”